Hľadať
Košík
menu
Hľadať
Čo hľadáte? napr. Solárne nabíjačky 12V

Vyhrievané oblečenie - Často kladené otázky

Obsah

 Aké vyhrievané rukavice si mám vybrať? Aké by ste odporúčali?

Výber závisí od účelu, na aký plánujete využívať vyhrievané rukavice. 

Krátky prehľad rukavíc a ich vhodnosti využitia:

Rukavice lyžiarske Glovii GS8,GS9 - vhodné pre zimné aktivity ako lyžovanie, aktivity so snehom. Ide o hrubšie rukavice, ktoré poskytnú najviac tepla vašim rukám. Nevýhodou je prirodzene slabšia obratnosť a citlivosť. Rukavice síce umožňujú ovládanie displeja, no pre ich hrúbku to nie je komfortné.

Rukavice vyhrievané palcové Glovii GZ1 - podobné zloženie a využitie ako u lyžiarskych vyhrievaných rukaviciach. Rukavice sú palcového typu, tzv. “palčiaky”.

Rukavice univerzálne GLB, GLG,GLR, GEG - ide o najtenšie vyhrievané rukavice, ktoré sa medzi sebou líšia len farbou. Vhodné sú pre jesenné, zimné a jarné outdoorové aktivity ako napr. prechádzky a podobne. Výhodou je zachovaná dobrá citlivosť v prstoch. Nevýhodou je prirodzene nižšia schopnosť ohriať ruky. 

Rukavice univerzálne rukavice s nepremokavým poťahom Glovii GYBM - tenšie rukavice, podobne ako GLB, GLG, GLR, GEG ale navyše poskytujú dodatočnú ochranu pred vodou. 

Pracovné vyhrievané rukavice Glovii GR2 - Rukavice s ochranou na hornej časti dlane. Určené sú pre náročnejšie aktivity. Ich hrúbkou ich môžeme zaradiť medzi lyžiarske a univerzálne. Nie sú však určené pre každodennú prácu napr. na stavbe. Stále sa jedná o voľnočasové rukavice, ktoré môžete využiť pri príležitostných prácach okolo domu a podobne.

 Ktoré rukavice, vložky, ponožky sú vhodné do práce (na stavbu a pod.)?

Celý sortiment vyhrievaných doplnkov, ktorý v ponuke máme, je určený pre voľnočasové aktivity. Teda na príležitostné využitie. 

Pre profesionálne každodenné využitie žiaľ neodporúčame ani jeden z produktov.

 Ktoré vložky alebo ponožky si mám vybrať ak som poľovník?

Pri dlhšom zimnom posede odporúčame kombináciu vyhrievaných vložiek spolu s ponožkami

 Aký je rozdiel medzi značkami Glovii a Alpenheat?

Glovii je poľský výrobca s CE certifikátom, ktorého produkty predávame niekoľko rokov. Ide o značku, ktorá ponúka veľmi dobrý pomer cena/výkon a taktiež spoľahlivosť.

Alpenheat je špičkový rakúsky výrobca s CE certifikátom. Na základe dopytu zákazníkov sme zaradili do ponuky aj produkty tejto značky. Vyznačujú sa kvalitným spracovaním a spoľahlivou prevádzkou. 

 Je možné vymeniť batériu vo vyhrievaných vložkách GW2 Glovii?

Batéria nie je žiaľ vymeniteľná. Použitá je kvalitná Li-ion batéria, ktorá má životnosť stovky cyklov. 

Nakoľko sa jedná o stielku do obuvi, nie je možné stielku prať. Čistenie prebieha ručnou formou za pomoci napr. vlhkej hubky alebo handričky a je potrebné dávať pozor aby sa voda nedostala ku konektorom.

 Sú vyhrievané vložky odolné voči vode?

Vyhrievané vložky sú odolné voči bežnej vlhkosti, ktorá môže vzniknúť v obuvi. Ak by sa do obuvi dostalo veľa vody, môže dôjsť k poškodeniu výrobku. 

 Ktoré vyhrievané vložky, ponožky, rukavice by ste odporučili pre osobu na invalidnom vozíku?

V tomto prípade odporúčame zvoliť vyhrievané lyžiarske rukavice GS8 alebo GS9. Ako ochranu nôh odporúčame využiť vyhrievané ponožky s papučami Glovii GOB, GQ4, GQ5. Ak by ochrana nebola dostatočná, je možná ešte kombinácia spolu s vyhrievanými vložkami.  

 Čo ak nebude ohrev dostatočný?

Uvedomujeme si, že sortiment určený pre ohrev je vždy predmetom subjektívneho pohľadu. Nakoľko je každý človek iný, po fyziologickej stránke nemusí každému vyhovovať intenzita ohrevu. 

Pocit tepla teda nie je možné vopred deklarovať, nakoľko to závisí od viacero faktorov.

Pri zakúpení tovaru na diaľku máte u nás možnosť vrátiť alebo vymeniť tovar až do 30 dní od jeho prevzatia. 

Toto platí len pri nákupe ako bežný spotrebiteľ (nie na firmu, na IČO).

Nemusíte mať teda obavy.

Najpredávanejšie vyhrievané oblečenie

0%