Hľadať
Košík
menu
Hľadať
Čo hľadáte? napr. Solárne nabíjačky 12V

Ako vybrať vianočnú reťaz

Aký použiť spôsob napájania

 Na základe napájania solárnych reťazí by sme ich mohli rozdeliť

Čiste solárne napájanie

Napájanie je len pomocou solárneho panela, ktorý nabíja zabudovanú nabíjateľnú batériu. Ak počas dňa dopadá na solárny panel dostatočné množstvo slnka, nabije sa batéria a po zotmení sa reťaz automaticky rozsvieti. V tomto prípade je doba svietenia priamo úmerná dĺžke slnečného žiarenia počas dňa.

Ide o modely série: SolarCentre Elan | LED reťaze Esotec

 

Solárne napájanie v kombinácii s alkalickou batériou

Tieto reťaze poskytujú zálohu v podobe alkalickej batérie. LED reťaz obsahuje takisto solárny panel a nabíjateľnú batériu, no navyše sa nachádza v paneli aj alkalická jednorázová batéria. Z tejto batérie sa čerpá energia iba v prípade, ak nabíjateľná batéria nie je dostatočne nabitá.
Prístup k alkalickej batérií býva veľmi jednoduchý, aby si ju bežný užívateľ mohol vymeniť.

Ide o modely série: Cole & Bright Dual Power



Solárne napájanie v kombinácii s USB

Ide o najspoľahlivejšie LED reťaze z nášho sortimentu. LED reťaz obsahuje, tak ako pri zvyšných typoch, solárny panel, vodeodolnú riadiacu jednotku a v tomto prípade aj Lítiovú nabíjateľnú batériu. Elektronika v riadiacej jednotke riadi nabíjanie.
Pokiaľ je k dispozícií dostatok slnečného žiarenia, nabíja sa batéria pomocou solárneho panela. V opačnom prípade môžete pripojiť USB kábel a reťaz nabíjať pomocou USB pripojenia.
Výhodou tohto typu reťaze je jej použiteľnosť v interiéri, nakoľko môžete solárny panel úplne vynechať z prevádzky a reťaz napájať len bezpečným USB nabíjaním. Po zotmení sa reťaz automaticky rozsvieti a svieti zakiaľ ju nevypnete alebo zakiaľ sa nevybije nabíjateľná batéria.

Ide o modely série: SolarCentre Lumify



Reťaz do interiéru alebo exteriéru

Všetky naše LED reťaze sú použiteľné v exteriéri a to aj vďaka stupňu ochrany minimálne IP44. Solárna reťaz je určená pre použitie najmä v exteriéri, keďže solárny panel sa musí nabíjať vonku na slnečnom žiarení. Nabíjanie za sklom by nedokázalo správne nabiť batérie.

Môžem solárnu reťaz inštalovať aj do interiéru?

Solárne reťaze môžete použiť aj v interiéri, no musíte zabezpečiť, aby sa solárny panel nachádzal vonku a smeroval na južnú stranu, čo nemusí byť vždy praktické. Pre použitie v interiéri Vám odporúčame siahnuť po reťaziach rady SolarCentre Lumify, ktoré umožňujú USB nabíjanie a vy tak môžete solárny panel úplne odpojiť od zostavy a nepoužívať ho.

Teplá biela, studená biela, prípadne farebná?

Väčšina našich LED reťazí je k dispozícií v prevedení studená biela/teplá biela. Nájdu sa aj farebné reťaze, kde sa LED rôznych farieb. Na základe našich skúseností si zákazníci vyberajú väčšinou studenú bielu do vonkajšieho prostredia a teplú bielu do vnútorných priestorov.

Studená biela pôsobí veľmi výrazne a moderne v kombinácií so snehom a teplá biela má tendenciu pôsobiť upokojujúco, relaxačne na múre domu, prípadne v interiéri.

Farebná reťaz zas dokáže zvýrazniť vaše miesta v záhrade. Akú farbu si vyberiete, záleží len a len na vašom vkuse a osobných preferenciách.


Na záver prinášame tip pre vás

Solárne vianočné osvetlenie je použiteľné po celý rok ako záhradné osvetlenie. Odporúčame reťaze používať neustále. Nakoľko sa pri dlhodobom skladovaní znehodnocuje nabíjateľná batéria.

0%